Cursus Psychiatrisch Patientenrecht en Strafrecht (18 PO) in Sri Lanka

Reis datum

t/m

27-02-2021

08-03-2021

Cursus datum

t/m

01-01-2021

04-03-2021

18

2780

Prijs cursus:

Inleiding

Van maandag 1 t/m donderdag 4 maart 2021 vindt in hotel Calamander Unawatuna Beach, gelegen in het zuiden van Sri Lanka, de cursus Psychiatrisch Patientenrecht en Strafrecht plaats, waarbij u 18 punten kunt behalen in het kader van de Verordening op de Advocatuur.

De cursus wordt gegeven door mr Rob Keurentjes, rechtbank Groningen en mr Alrik de Haas, advocaat.

Onder het kopje cursusinhoud staat een nadere omschrijving van de cursus vermeld.

De gehele reisduur zal zijn van zaterdag 27 februari, vertrek vanaf Schiphol en aankomst de volgende dag in Colombo, tot en met maandag 8 maart wanneer u weer in Amsterdam aankomt.

De eerste 4 dagen zal worden verbleven in Unawatuna, in Calamander Unawatuna Beach hotel, waar de cursus wordt gegeven.

Vervolgens zal er een rondreis over het eiland zijn, waarbij op 2 verschillende locaties zal worden overnacht, te weten in Kandy, 2 nachten, en Dambulla, 1 nacht .

De kosten obv een economy ticket, 2-p kamer l/o, transfers, excursies en de helft van de overige maaltijden bedragen € 2.780,- voor de cursist en

€ 2.260,- voor de partner. De toeslag voor een 1-p kamer is € 280,-.

De toeslag economy confort en business-class op aanvraag.

Cursus Inhoud

Voor het onderdeel strafrecht 3 blokken interactief onderwijs: 

- 1 Actualiteiten jurisprudentie strafrecht + oefenpraktijken consultatie-/verhoor-/afdoeningsbijstand gedurende de piketfase in strafzaken

- 2 Praktijksimulatie strafrecht: ik bespreek vanuit verdedigingsoogpunt 2   max 3 markante strafzaken (fraudezaak, baby shaken zaak en nog evt optioneel een derde)

- Herstelrecht en de strafrechtadvocaat 2.0 + actualiteiten rechtspraak

Voor het onderdeel Psychiatrisch Patientenrecht worden de verplichte zorgwetten behandeld, waaronder het uitleggen van de procedures, de verschillen tussen de twee wetten Verplichte ggz en Zorg en dwang, aandacht aan de wet Forensische zorg, de actuele jurisprudentie en het behandelen van een casus. 

Programma

Zaterdag 27 februari 2021

Om 21.50 uur vanaf Schiphol, met de dubbeldeks Airbus 380 van Emirates naar Dubai, met een korte overstap en vervolgens met de Boeing 777 door naar Colombo, met aankomst aldaar

 

op Zondag 28 om 13.35 uur en vervolgens naar Unawatuna, inchecken in Calamander Unawatuna Beach hotel (4 overnachtingen),

buffet/diner in het hotel.

 

Maandag 1 maart (5,5 uur cursus)

Van 8.30 tot 13.30 uur aansluitend lunch en van 14.30 – 15.30 cursus.

Diner op eigen gelegenheid.

De partners gaan naar Galle .

 

Dinsdag 2 maart ( 4,5 uur cursus)

Van 8.30 tot 13.30 en om 15.00 uur verzamelen voor een crickettraining, bezoek aan de steltvissers van Ahangama en diner, samen met het locale cricketteam, bij de captain thuis.

De partners gaan naar het Tsunami museum in Hikkaduwa en Telwatta.

 

Woensdag 3 maart ( 6 uur cursus)

Van 8.30 tot 13.30 aansluitend lunch, en van 14.30 – 16.00 cursus en diner op eigen gelegenheid.

De partners gaan met de tuktuk wat rondrijden en lunchen aan het strand.

 

Donderdag 4 maart ( 2 uur cursus)

In de ochtend met de bus naar Colombo en vervolgens met de trein naar Kandy; 2 nachten verblijf in hotel Amaya Hills, met diner.

 

Vrijdag 5 maart

Bezoek Kandy, the Temple of the Tooth, borrel en diner (voor eigen rekening) in de Bambo bar.

 

Zaterdag 6 maart

Vertrek om 9.00 uur naar de Dambulla rotstempel en overnachting in Dambulla in hotel Amaya Lake met diner.

 

Zondag 7 maart

Bezoek aan de Sigiriya Rock en na het diner vertrek naar Colombo, om 2.55 uur vertrek naar Dubai en aankomst in Amsterdam op Maandag 8 maart om 12.40 uur.

Cursus punten

Voor het volgen van deze cursus worden, ingevolge de Verordening op de Advocatuur, maximaal 18 punten toegekend, aan de hand van de door u getekende presentielijst.

Voor vertrek wordt het cursusmateriaal per mail toegezonden.

Binnen 4 weken na terugkomst kunt u het, door de NOvA erkende, certificaat tegemoet zien, met daarop vermeld het aantal PO-punten dat u heeft behaald.

Docenten

Alrik de Haas, advocaat sinds 2006 bij OMVR Advocaten te Harderwijk.  Raadsheer-plaatsvervanger Gerechtshof ’s-Hertogenbosch,lid Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (NVSA), lid Curriculumcommissie en Hoofddocent voor de Beroepsopleiding van de Nederlandse Orde van Advocaten (Strafrecht), lid Raad van Toezicht Gevangenenzorg Nederland, lid Nederlandse Juristen-Vereniging (NJV), medeoprichter en voorzitter Stichting Mens en Strafrecht, lid Vereniging van TBS-advocaten, diverse (gast)docentschappen bij o.a.: Bijzonder Strafrecht Academie, Stichting Juridische Samenwerking Suriname Nederland (SJSSN), Stichting Mediation en Overheid, Merlijn Groep, Anton de Kom University of Suriname, University of Curaçao, Nemesis, Academie voor de Rechtspraktijk, SSR, rubrieksredacteur (Rechtshandhaving) bij Juridisch up to Date

mr Alrik de Haas

Rob Keurentjes, rechter sinds 1985, president rechtbank Groningen 2007-2012 en thans werkzaam als strafrechter en Bopz-rechter. Hij was voorzitter van de derde evaluatiecommissie wet Bopz, publiceert daarover en geeft cursussen aan met name rechters, officieren van justitie, psychiaters, geneesheren-directeuren en advocaten.

mr Rob Keurentjes

Inschrijvingsformulier
Cursus Psychiatrisch Patientenrecht en Strafrecht (18 PO) in Sri Lanka
Uw achternaam
Uw voornam(en)
Uw roepnaam
E-mail adres
Telefoon
Geslacht
Geboortedatum

Mijn partner reist mee

Cursus Psychiatrisch Patientenrecht en Strafrecht (18 PO) in Sri Lanka

Reis datum

t/m

27-02-2021

08-03-2021

Cursus datum

t/m

01-01-2021

04-03-2021

Cursist : €
2780
2260
Partner : €
280
Eenpersoonskamer