Woltringcursus Advocatuur Cursus - Orde van advocaten - 18 PO punten

Cursus Strafrecht (in Sri Lanka)

Cursusdata: 29 oktober 2018 t/m 01 november 2018
Reisdatum: 28 oktober 2018 t/m 06 november 2018
Woltringcursus Advocatuur Cursus - Orde van advocaten - 18 PO punten

Kosten van deze cursus

Deelnemer Partner Eenpersoonskamer
€ 2.780 € 2.260 € 280

Informatie over deze cursus

Van maandag 29 oktober tot en met donderdag 1 november 2018 vindt de cursus plaats waarbij u 20 punten kunt behalen in het kader van de Verordening op de Advocatuur.
De cursus strafrecht wordt gegeven door prof. Petra van Kampen en mr dr Patrick van der Meij. Voorts zal Petra in groepen van maximaal 10 personen 2 uur intervisie verzorgen (indien zij voor de cursus intervisie slaagt!) tijdens 1 of 2 diners.
Onder het kopje cursusinhoud staat een nadere omschrijving van de cursus vermeld.
De gehele reisduur zal zijn van zondag 28 oktober met vertrek vanaf Schiphol en aankomst de volgende dag in Colombo tot en met dinsdag 6 november, wanneer u weer in Amsterdam aankomt.
De eerste 4 dagen zal worden verbleven in Unawatuna, in Calamander Unawatuna Beach hotel, waar de cursus wordt gegeven.
Vervolgens zal er een rondreis over het eiland zijn, waarbij op 2 verschillende locaties zal worden overnacht, te weten in Kandy, 2 nachten, en Dambulla, 1 nacht .
De kosten obv een economy ticket, 2-p kamer l/o, transfers, excursies en de helft van de overige maaltijden bedragen € 2.780,- voor de cursist en € 2.260,- voor de partner.
De toeslag voor een 1-p kamer is € 280,-.
De toeslag economy confort en business-class op aanvraag.

Docenten

Petra van Kampen is advocaat bij Franken|Zuur|vanKampen|Croes Advocaten te Amsterdam en hoogleraar Strafrechtspraktijk aan het Willem Pompe Instituut voor Strafrechtswetenschappen (WPI) van de Universiteit Utrecht. In die laatste hoedanigheid is zij onder meer betrokken bij een WODC-onderzoek naar de consequenties van het gemoderniseerde Wetboek van Strafvordering voor de verdediging. Daarnaast is zij als docente betrokken bij de profilerings- en specialisatiecursus voor strafrechtadvocaten die door het WPI worden gedoceerd. Als advocaat is Petra gespecialiseerd in fiscale/financiële fraude, milieuzaken en corruptiezaken. Zij heeft een groot aantal publicaties op het gebied van (de praktijk van het) straf(proces)recht op haar naam staan.

Patrick van der Meij is sinds 1 augustus 2010 strafrechtadvocaat bij Cleerdin & Hamer en per 1 januari 2016 is hij als partner aan dat kantoor verbonden. Na zijn studie strafrecht aan de Universiteit van Leiden is hij als wetenschappelijk onderzoeker en docent in dienst getreden van het Instituut voor Strafrecht & Criminologie bij diezelfde universiteit. In februari 2010 is hij daar gepromoveerd op een omvangrijk onderzoek naar de verhouding tussen de procesdeelnemers in het strafrechtelijk vooronderzoek en de plaats die de advocaat met zijn cliënt inneemt in die procesfase. Gedurende zijn aanstelling aan de Universiteit is Patrick vier jaar lang als strafrechter werkzaam geweest. Hij geeft veel cursussen aan diverse Universiteit en opleidingsinstituten en publiceert vaak in juridische tijdschriften.

Te behandelen onderwerpen

Toekomstige wijzigingen van het Wetboek van Strafvordering:
Zoals bekend, zijn inmiddels verschillende concept wetsvoorstellen verschenen in relatie tot het huidige Wetboek van Strafvordering. Uitgangspunt van de wetgever is dat het huidige wetboek zal worden (en moet worden) gemoderniseerd; van een ‘stelselwijziging’ is geen sprake. In de verschenen concepten zijn verschillende voorstellen opgenomen, die belangrijke consequenties hebben voor de verdediging in strafzaken. Tijdens de cursus zal een overzicht worden gegeven van de belangrijkste wijzigingen in relatie tot de verdediging en de vraag worden besproken (en bediscussieerd) welke gevolgen deze wijzigingen voor de verdediging zullen hebben.

Ontwikkelingen materieel strafrecht:
Laatste ontwikkelingen op het gebied van medeplegen, voorbedachte raad, opzet en schuld, etc.;

Ontwikkelingen formeel strafrecht:
Laatste strafprocesrechtelijke ontwikkelingen, in combinatie met recente jurisprudentie van het EHRM, het Europees Hof van Justitie en de richtlijnen vanuit Europa.

Uitgelicht:
Beslag en/of voorlopige hechtenis.

Punten Toekenning

Voor het volgen van deze cursus worden, ingevolge de Verordening op de Advocatuur, 20 punten toegekend, waarvan 2 voor de intervisie. Voor vertrek wordt het cursusmateriaal per mail toegezonden.

Cursusprogramma

Zondag 28 oktober
Vertrek (om 14.30 uur, met de A380 van Emirates, vanaf Schiphol via Dubai, met de 777, door naar Colombo), aankomst

Op Maandag 29 oktober om 8.25 uur, door naar Unawatuna en inchecken in Calamander Unawatuna Beach hotel (4 overnachtingen).
Namiddag van 15.30 tot 17.00 (1,5 uur cursus) en aansluitend bezoek aan Galle en diner in het hotel.

Dinsdag 30 oktober (5,5 uur cursus)
Van 8.30 tot 13.30 uur aansluitend lunch en van 14.30 – 15.30 cursus, diner eigen gelegenheid.
De partners gaan naar Colombo, bezoek van het Fort, de markt, lunch.

Woensdag 31 october ( 4,5 uur cursus)
Van 8.30 tot 13.30 en om 15.00 verzamelen voor een cricket training, bezoek aan de steltvissers van Ahangama en diner, samen met het locale cricket-team, bij de captain thuis.
De partners kunnen naar het Tsunami museum.

Donderdag 1 november ( 4,5 uur cursus)
Van 8.30 tot 13.30 aansluitend lunch, diner op eigen gelegenheid.
De partners kunnen naar Galle, de Rumassala Peace Pagode en lunch/snorkelen in Jungle Beach.

Vrijdag 2 november ( 4 uur cursus)
Van 8.30 tot 10.45 cursus, waarna vertrek naar Kandy met bus en trein en verblijf voor 2 nachten in hotel Amaya Hills met diner/annexe 2 uur intervisie.

Zaterdag 3 november
Bezoek Kandy, the Temple of the Tooth, borrel in de bambo bar

Zondag 4 november
Vertrek om 9.00 uur naar de Dambulla rotstempel en overnachting in Dambulla in hotel Amaya Lake met diner/annexe 2 uur intervisie.

Maandag 5 november
Bezoek aan de Sigiriya Rock en vrije middag, na lunch of diner vertrek naar Colombo, (om 2.55 uur vertrek uit Colombo met de Boeing 777 naar Dubai, aankomst om 5.55 uur en om 8.10 met de Airbus 380 door naar Amsterdam,
aankomst 12.40 uur) op Dinsdag 6 november.

Contactgegevens

Als u meer wilt weten over deze cursussen dan kunt u altijd contact opnemen met: mr Lauk Woltring

  • Wilhelminastraat 66
    2011 VP Haarlem
  • Tel.: 023-5319018
  • Fax: 023-5316972
  • Mob: 06-50206792
  • ljwoltring@gmail.com

 

Copyright 2011 Woltring Cursusen  |  DESIGN & CMS BY CREATIVE CLUB