Woltringcursus Advocatuur Cursus - Orde van advocaten - 18 PO punten

Cursus Strafrecht, Jeugd en Intervisie (in Sri Lanka)

Cursusdata: 26 oktober 2018 t/m 28 oktober 2018
Reisdatum: 25 oktober 2018 t/m 03 november 2018
Woltringcursus Advocatuur Cursus - Orde van advocaten - 18 PO punten

Kosten van deze cursus

Deelnemer Partner Eenpersoonskamer
€ 2.780 € 2.260 € 280

Informatie over deze cursus

Van vrijdag 26 oktober tot en met maandag 29 oktober 2018 vindt de cursus plaats waarbij u 14 punten kunt behalen in het kader van de Verordening op de Advocatuur voor commuun strafrecht en 2 uur jeugd-strafrecht.
De cursus wordt gegeven door prof. Petra van Kampen en mr dr Patrick van der Meij. Voorts zullen zij in groepen van maximaal 10 personen 2 uur intervisie verzorgen, waarvoor u geen PO certificaat ontvangt, maar wel een bewijs van deelname waardoor u in totaal 16 PO-punten behaalt en 2 uur opleidingswaardige activiteiten heeft gevolgd, in de zin van art 14 Regeling op de Advocatuur.
De gehele reisduur zal zijn van donderdag 25 oktober met vertrek vanaf Schiphol en aankomst de volgende dag in Colombo tot en met zaterdag 3 november, wanneer u weer in Amsterdam aankomt.
De eerste 4 dagen zal worden verbleven in Unawatuna, in Calamander Unawatuna Beach hotel, waar de cursus wordt gegeven.
Vervolgens zal er een rondreis over het eiland zijn, waarbij op 2 verschillende locaties zal worden overnacht, te weten in Kandy, 2 nachten, en Dambulla, 1 nacht .
De kosten obv een economy ticket, 2-p kamer l/o, transfers, excursies en de helft van de overige maaltijden bedragen € 2.780,- voor de cursist en € 2.260,- voor de partner.
De toeslag voor een 1-p kamer is € 280,-.
De toeslag economy confort en business-class op aanvraag.

Docenten

Petra van Kampen is advocaat bij Franken|Zuur|vanKampen|Croes Advocaten te Amsterdam en hoogleraar Strafrechtspraktijk aan het Willem Pompe Instituut voor Strafrechtswetenschappen (WPI) van de Universiteit Utrecht. In die laatste hoedanigheid is zij onder meer betrokken bij een WODC-onderzoek naar de consequenties van het gemoderniseerde Wetboek van Strafvordering voor de verdediging. Daarnaast is zij als docente betrokken bij de profilerings- en specialisatiecursus voor strafrechtadvocaten die door het WPI worden gedoceerd. Als advocaat is Petra gespecialiseerd in fiscale/financiële fraude, milieuzaken en corruptiezaken. Zij heeft een groot aantal publicaties op het gebied van (de praktijk van het) straf(proces)recht op haar naam staan.

Patrick van der Meij is sinds 1 augustus 2010 strafrechtadvocaat bij Cleerdin & Hamer en per 1 januari 2016 is hij als partner aan dat kantoor verbonden. Na zijn studie strafrecht aan de Universiteit van Leiden is hij als wetenschappelijk onderzoeker en docent in dienst getreden van het Instituut voor Strafrecht & Criminologie bij diezelfde universiteit. In februari 2010 is hij daar gepromoveerd op een omvangrijk onderzoek naar de verhouding tussen de procesdeelnemers in het strafrechtelijk vooronderzoek en de plaats die de advocaat met zijn cliënt inneemt in die procesfase. Gedurende zijn aanstelling aan de Universiteit is Patrick vier jaar lang als strafrechter werkzaam geweest. Hij geeft veel cursussen aan diverse Universiteit en opleidingsinstituten en publiceert vaak in juridische tijdschriften.

Te behandelen onderwerpen

Toekomstige wijzigingen van het Wetboek van Strafvordering:
Zoals bekend, zijn inmiddels verschillende concept wetsvoorstellen verschenen in relatie tot het huidige Wetboek van Strafvordering. Uitgangspunt van de wetgever is dat het huidige wetboek zal worden (en moet worden) gemoderniseerd; van een ‘stelselwijziging’ is geen sprake. In de verschenen concepten zijn verschillende voorstellen opgenomen, die belangrijke consequenties hebben voor de verdediging in strafzaken. Tijdens de cursus zal een overzicht worden gegeven van de belangrijkste wijzigingen in relatie tot de verdediging en de vraag worden besproken (en bediscussieerd) welke gevolgen deze wijzigingen voor de verdediging zullen hebben.

Ontwikkelingen materieel strafrecht:
Laatste ontwikkelingen op het gebied van medeplegen, voorbedachte raad, opzet en schuld, etc.;

Ontwikkelingen formeel strafrecht:
Laatste strafprocesrechtelijke ontwikkelingen, in combinatie met recente jurisprudentie van het EHRM, het Europees Hof van Justitie en de richtlijnen vanuit Europa.

Uitgelicht:
Beslag en/of voorlopige hechtenis.

Jeugdrecht straf

Intervisie

Punten Toekenning

Voor het volgen van deze cursus worden, ingevolge de Verordening op de Advocatuur, 16 PO punten toegekend, waarvan 14 voor commuun strafrecht en 2 voor jeugdrecht-straf en 2 uur voor de intervisie. Voor vertrek wordt het cursusmateriaal per mail toegezonden.

Cursusprogramma

Donderdag 25 oktober
Vertrek om 14.10 uur met KLM, via Koeweit, met aankomst in Colombo op

Vrijdag 26 oktober om 6.15 uur, door naar Unawatuna en inchecken in Calamander Unawatuna Beach hotel (4 overnachtingen).
Namiddag van 15.30 tot 17.00 (1,5 uur cursus) en aansluitend bezoek aan Galle en diner in het hotel.

Zaterdag 27 oktober (5,5 uur cursus)
Van 8.30 tot 13.30 uur aansluitend lunch en van 14.30 – 15.30 cursus, diner eigen gelegenheid.
De partners gaan naar Colombo, bezoek van het Fort, de markt, lunch.

Zondag 28 oktober ( 4,5 uur cursus)
Van 8.30 tot 13.30 en om 15.00 verzamelen voor een cricket training, bezoek aan de steltvissers van Ahangama en diner, samen met het locale cricket-team, bij de captain thuis.
De partners kunnen naar het Tsunami museum.

Maandag 29 oktober ( 4,5 uur cursus)
Van 8.30 tot 13.30 aansluitend lunch, diner op eigen gelegenheid.
De partners kunnen naar Galle, de Rumassala Peace Pagode en lunch/snorkelen in Jungle Beach.

Dinsdag 30 oktober ( 2 uur opleidingswaardige activiteit)
In de loop van de ochtend met bus en trein vertrek naar Kandy en verblijf voor 2 nachten in hotel Amaya Hills met diner/annexe 2 uur intervisie.

Woensdag 31 oktober 
Bezoek Kandy, the Temple of the Tooth, borrel in de bambo bar.

Donderdag 1 november
Vertrek om 9.00 uur naar de Dambulla rotstempel en overnachting in Dambulla in hotel Amaya Lake met diner.

Vrijdag 2 november
Bezoek aan de Sigiriya Rock en na de lunch vertrek naar Colombo, om 18.15 uur vertrek uit Colombo, via Koeweit,  door naar Amsterdam,
aankomst 8.30 op Zaterdag 3 november.

Contactgegevens

Als u meer wilt weten over deze cursussen dan kunt u altijd contact opnemen met: mr Lauk Woltring

 

Copyright 2011 Woltring Cursusen  |  DESIGN & CMS BY CREATIVE CLUB