Woltringcursus Advocatuur Cursus - Orde van advocaten - 18 PO punten

Cursus Goederenrecht en BPR Santo Domingo (in Dominicaanse Republiek)

Cursusdata: 25 november 2017 t/m 28 november 2017
Reisdatum: 24 november 2017 t/m 02 december 2017
Woltringcursus Advocatuur Cursus - Orde van advocaten - 18 PO punten

Kosten van deze cursus

Deelnemer Partner 1-persoonskamer
€ 2.780 € 2.270 € 350

Informatie over deze cursus

Op zaterdag 25 november 2017 vangt de cursus aan, die 4 dagen in beslag zal nemen. De cursus wordt gegeven door mr Westenberg en mr Stein.
Onder het kopje inhoud kunt u nader lezen over de inhoud van de cursus.
De gehele reisduur zal zijn van vrijdag 24 november tot en met zaterdag 2 december met verblijf in hotel Alisei in las Terrenas, een kustplaats op het schiereiland Samana, gedurende 4 dagen, waar de cursus zal worden gegeven.
Na ommekomst van deze 4 overnachtingen wordt verkast naar Santo Domingo met verblijf in hotel Bellini, gelegen in de Zona Colonial.
Deze Zona Colonial lijkt nog het meest op Havana, muziek, restaurants, clubs en cultuur.
De gehele studiereis is van vrijdag 24 november tot en met zaterdag 2 december 2017.
Tijdens de cursus is er een partnerprogramma.
De kosten, op basis van een 2- p kamer l/o, vlucht Air Europe economy class, inclusief belasting en tax, excursies, transfers en de helft van de maaltijden, bedragen € 2.780,-. (deels ex BTW).
De kosten voor de partner bedragen € 2.270,-.
De toeslag voor een 1- p kamer is € 350,-.
De toeslag business-class en confort-class op aanvraag.
Prijswijzigingen, met name tav de vlucht, worden voorbehouden.

Docenten

Mr. H.A. (Toon) Stein is afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en sedert 1985 advocaat, oorspronkelijk in Friesland en sinds 1996 in Breda.

Mr. Toon Stein heeft een grote expertise op het gebied van het burgerlijk procesrecht en het beslag- en executierecht. Hij houdt zich voornamelijk bezig met het algemene verbintenissenrecht, contractenrecht en burgerlijk procesrecht.

Naast de reguliere advocatenpraktijk is hij als gastdocent verbonden aan de Universiteit Leiden en is hij docent voor een groot aantal onderwijsinstellingen, waaronder het CPO van de Radboud Universiteit Nijmegen (tot 2015), Kluwer Opleidingen en Law at Work.

Bovendien publiceert hij boeken en artikelen op het gebied van voornamelijk het burgerlijk procesrecht, beslag- en executierecht en het contractenrecht en leverde hij een bijdrage aan SDU Commentaar Burgerlijk Procesrecht.

Mr. J.W. (Hans) Westenberg studeerde rechten aan de universiteit van Amsterdam en studeerde in 1969 civielrechtelijk af met fiscaal en bestuursrecht als keuzevakken. Hij volgde nadien de raio-opleiding en was als rechter werkzaam te Arnhem, Haarlem en laatstelijk ’s-Gravenhage.

Hij was onder meer voorzitter van de faillissementsunit, sectorvoorzitter en hoofd opleidingen civiele sector in die laatste rechtbank. Najaar 1999 richtte hij de zogeheten Vliegende Brigade op, een organisatie van stafjuristen en rechters die zich bezig ging houden met het wegwerken van achterstanden in de civiele sectoren van de Nederlandse rechtbanken. Tot aan de opheffing, mei 2007, was hij hoofd van die Vliegende Brigade.

Mr. Westenberg heeft naast zijn rechterswerk altijd belangstelling gehad voor onderwijs in met name de praktijk van het civiele recht. Zo was hij docent bij SSR voor de cursussen civiel vonnis, compareren, enqueteren en bewijsrecht. Daarnaast trad hij op als docent en dagvoorzitter bij een groot aantal cursusorganisaties als Sdu, Kluwer, CPO, Academie voor de Rechtspraktijk en Kerckebosch met name bij cursussen op het gebied van het bewijsrecht, de dagvaardingsprocedure, executie- en beslagrecht, aansprakelijkheidsrecht en actualiteiten burgerlijk procesrecht.

Mr. Westenberg is co-auteur van het boek “Het civiele vonnis”, co-auteur van het Sdu Commentaar Burgerlijke Rechtsvordering en heeft daarnaast gepubliceerd over tal van onderwerpen op het gebied van het procesrecht. Annotaties van zijn hand zijn opgenomen in JBPr.

Na zijn pensionering is mr. Westenberg als adviseur werkzaam bij Antacc Management B.V.. In die hoedanigheid verzorgt hij onder meer incompany cursussen voor advocatenkantoren en geeft hij adviezen op het gebied van de procesvoering en processtrategie. Hij traint advocaten in vaardigheden als pleiten, presenteren ter zitting en het horen van getuigen.

Te behandelen onderwerpen

Goederenrecht:
- Leveringsperikelen
- Dubbele verkopen
- Erfdienstbaarheden
- Zakelijke rechten
- Burenrecht.

Procesrecht:

- Het hele rechtsmiddelentraject: verzet, hoger beroep (uitgebreid), cassatie (tips), herroeping (summier).
- Het hele bewijsrecht
- Beslag en executie (verzoekschrift, termijnen, positie van beslag, eventueel Vormerkung, executie algemeen)

Punten Toekenning

Voor het volgen van deze cursus worden, ingevolge de Verordening op de Advocatuur, maximaal 18 punten toegekend, aan de hand van de door u getekende presentielijst.

Voor vertrek wordt het cursusmateriaal per mail toegezonden.

Binnen 4 weken na terugkomst kunt u het, door de NOvA erkende, certificaat tegemoet zien, met daarop vermeld het aantal PO-punten dat u heeft behaald.Cursusprogramma

Vrijdag 24 november vertrek vanaf Schiphol met Air Europe om 10.55 aankomst in Santo Domingo om 19.50 en transfer naar Las Terrenas, hotel Alisei voor 4 nachten, borrel.

Zaterdag cursus ( 4 uur)
aanvang cursus 8.30 tot 13.00, lunch aan enig strand en `s avonds diner in het dorp

Zondag cursus (6 uur)
aanvang cursus 8.30 tot 16.00, incl. lunch en diner op eigen gelegenheid.

Maandag
cursus (4 uur)
aanvang cursus 8.30 tot 13.00, na de lunch verzamelen voor bezoek aan de waterval van El Limon

Dinsdag cursus (4 uur)
aanvang cursus 8.30 tot 13.00, na de lunch vertrek naar Santo Domingo, inchecken in hotel Bilini voor 3 nachten.

Woensdag om 10 uur verzamelen voor een dag aan het strand bij Juan Dolio met paella lunch.

Donderdag
vrije dag, eventueel bezoek aan Los Tres Ojos en de Faro de Colon en om 19.00 verzamelen voor diner in el Mojito.

Vrijdag
in de late namiddag vertrek naar de luchthaven en om 22.05 uur naar Nederland

Zaterdag
om 17.40 uur weer thuis

Contactgegevens

Als u meer wilt weten over deze cursussen dan kunt u altijd contact opnemen met: mr Lauk Woltring

 

Copyright 2011 Woltring Cursusen  |  DESIGN & CMS BY CREATIVE CLUB